Αρχείο άρθρων

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΚΟΜΑΙΔΑ

2016-03-19 00:02
500 gr. ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ                   100 ml. OYZO 100 ml. ΜΟΥΣΤΟ Η...

ΣΠΕΤΣΕΡΙΚΟ

2016-03-18 17:38
Μα τι είναι επιτέλους αυτό το σπετσερικό που ακούμε τόσα και τόσα χρόνια??? Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή βρισκόμαστε στο  αιώνα που οι βενετοί και οι κερκυραίοι  άρχισαν  το εμπόριο με τη Μέση Ανατολή, ανταλλάσοντας ξύλο κα σίδερο με ένα άλλο πολύτιμο φορτίο  αυτό των...

ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

2016-03-15 10:15
  Δεν υπάρχει «καλό ή κακό» κρέας. Υπάρχει «κατάλληλο ‘η ακατάλληλο» κομμάτι για το είδος φαγητού που θα μαγειρέψουμε. Η γευστικότητα και η τρυφερότητα του κρέατος είναι «αταίριαστες». Όσο αυξάνει η μια, τόσο ελαττώνετε η άλλη, σε κάθε κομμάτι. Η γευστικότητα αυξάνει όσο τα κομμάτια...

Ο ΜΠΟΥΦΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

2016-03-15 09:35
Ο όρος «μπουφέ» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ή ένα μεγάλο ντουλάπι κουζίνας που περιέχει πιάτα και κρύσταλλα ή ένα δωμάτιο ή ένα τραπέζι που προορίζεται για αναψυχή, γιορτές και δεξιώσεις. Όταν ο όρος «μπουφέ» αναφέρεται σε ένα τοποθετημένο τραπέζι, οι καλεσμένοι είναι ελεύθεροι να κινούνται...

Η ΜΥΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

2016-03-15 09:25
  Σχεδόν όλο το αίμα αφαιρείται από το κρέας κατά τη σφαγή και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να δούμε αίμα σε αυτό που χαρακτηρίζουμε λευκό κρέας. Μόνο μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα αίματος παραμένει εντός του μυϊκού ιστού, στο κρέας που αγοράζουμε από το κατάστημα. Τι είναι λοιπόν το...

Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

2016-03-15 00:27
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ Αμέσως μετά τη σφαγή  πραγματοποιείται στο σφάγιο μια σειρά μεταθανάτιων βιοχημικών μεταβολών που έχουν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον μυϊκό ιστό σε τρυφερό και εύγεστο κρέας. Οι μεταβολές αυτές είναι συνοπτικά οι εξής: 1) Μεταβολές της τιμής του pH Στους μυς του...

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ MAILLARD

2016-03-15 00:10
TI EINAI OI ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ MAILLARD Οι αντιδράσεις Maillard είναι αντιδράσεις που γίνονται στα τρόφιμα κατά την θερμική κατεργασία τους ή τη μακρά αποθήκευσή τους και έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση καστανού χρώματος, χαρακτηριστικής οσμής και γεύσης. Oφείλονται κατ’ αρχή στην αντίδραση μεταξύ...

ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΕΩΝ

2016-03-14 23:20
ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Για τη διαδικασία χειρισμού των τροφίμων από τις πρώτες ύλες μέχρι και την κατανάλωση είναι κρίσιμο να λαμβάνουμε μέτρα ώστε όσο το δυνατόν να αποφύγουμε τις επιμολύνσεις και τα τρόφιμα να παραμένουν ΑΣΦΑΛΗ. Οι πηγές επιμόλυνσης είναι πολλές και...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟ

2016-03-14 23:07
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟ; Τρόφιμο είναι οτιδήποτε καταναλώνουμε προκειμένου να μας προσφέρει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Επίσης ο ορισμός περιλαμβάνει το πόσιμο νερό.   Με αυτήν την έννοια οποιαδήποτε εθελοντική δραστηριότητα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ,ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΝΔΗ

2016-03-11 17:39
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας (Πρόεδρος Αναστάσιος Μπαλανίκας, Γραμματέας Βίκτωρας Γραμμένος, Μέλος Σπύρος Βουλισμάς ), επισκέφθηκε τη Δευτέρα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή.   Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το αντικείμενο της...
Προϊόντα: 151 - 160 από 170
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>