Η ελληνική γαστρονομική παράδοση μέσα από το Διεθνές Συνέδριο Αρχιμαγείρων

2016-03-09 16:49

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση μέσα από το Διεθνές Συνέδριο Αρχιμαγείρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στο Corfu Palace από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας ενημερωτική εκδήλωση για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016- www.worldchefs2016.org) που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την πρωτοβουλία που έλαβε η Λέσχη σε συνεργασία με τον επαγγελματία διοργανωτή συνεδρίων ARTION Conferences & Events, να καλέσει σε συζήτηση τοπικούς φορείς για να συνεισφέρουν έμπρακτα στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου με συλλογικές δράσεις, αγκάλιασε θερμά η τοπική και επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας και των λοιπών Ιονίων νήσων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης του εν λόγω συνεδρίου στην Ελλάδα τη δεδομένη δυσχερή οικονομικά περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Αναστάσιος Μπαλανίκας τόνισε τη σημασία που έχει το Συνέδριο για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό, επισημαίνοντας πως η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας ενός τόπου, καθώς και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εκάστοτε εθνικής οικονομίας.

«Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για τις Ελληνικές Λέσχες Αρχιμαγείρων καθώς και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, να εκπροσωπήσουν τα μέλη τους, τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια τη χώρα μας στους ξένους προσκεκλημένους» ανέφερε η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Γενική Διευθύντρια και εκπρόσωπος της εταιρείας ARTION.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφεριάρχης  κυρία Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Κερκύρας και υπεύθυνος τουριστικής προβολής κύριος Καββαδίας , ο πρόεδρος του Εμπορικού  Επιμελητήριου Κέρκυρας  κύριος Χονδρογιάννης , ο Αντιπρόεδρος των ξενοδόχων κύριος Βούλγαρης   , ο κύριος Μίχας από το σύλλογο διευθυντών Ξενοδοχείων, από το δίκτυο παραγωγών  «Κέρκυρα Παράγει» κύριος Καλούδης , από την Ένωση πρακτόρων  κύριος Κοντός ,Επιχειρηματίες και τοπικοί παραγωγοί ενώ παρευρέθηκαν και μελη από την Λέσχη γαστρονομίας Κεφαλονιάς  και του επιμελητηρίου