2019 FNL Awards Έξι κερκυραϊκά εστιατόρια φέτος

2019-02-07 00:08

Έξι κερκυραϊκά εστιατόρια βραβεύτηκαν (νικητές – φιναλίστ)

 στα φετινά FNL Best Restaurant Awards, η τελετή απονομής των οποίων 

πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5/2) στο «Ecali Club». 

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των βραβείων τίμησε, ανά κατηγορία, τα εξής:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (11): Αρίστος (Φιναλίστ) / ένα αστέρι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (4): Etrusco (Νικητής – Φιναλίστ) / τρία αστέρια.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (22): Pomo D’ Oro (Φιναλίστ) / ένα αστέρι.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (13): Κληματαριά - του Μπέλλου (Φιναλίστ) / ένα αστέρι.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ (8): Βενετσιάνικο Πηγάδι (Φιναλίστ) / ένα αστέρι. •ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ (13): Toula’s (Φιναλίστ) / ένα αστέρι.
Τα FNL Best Restaurant Awards πραγματοποιήθηκαν για τρίτη χρονιά, με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της χώρας και του δημιουργικού τους δυναμισμού. Για την αποτελεσματικότερη προβολή της προσπάθειας και του στιλ κάθε εστιατορίου, αλλά και για  απάντηση στις βασικές ανάγκες πληροφόρησης του καταναλωτή, η πολυμελής και πολυσυλλεκτική επιτροπή των, Awards βραβεύει σε δύο επίπεδα. Συγκεκριμένα:
Όλα τα εστιατόρια αξιολογούνται με τα αστέρια του FNL. Παράλληλα, χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τη γαστρονομική πρόταση και το στιλ τους και σε κάθε κατηγορία αναδεικνύεται ένας νικητής.
Bασικό σημείο στη φιλοσοφία των αστεριών του FNL, είναι η διαφοροποίηση της λογικής ανάμεσα στο ένα αστέρι και τα δύο, τρία ή τέσσερα. Ενώ τα εστιατόρια που κερδίζουν ένα αστέρι δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα, μιας και υιοθετείται το σκεπτικό του «καλό στην κατηγορία του», τα εστιατόρια με δύο, τρία ή τέσσερα αστέρια είναι απολύτως συγκρίσιμα σε ό,τι αφορά στη γαστρονομική ποιότητά τους. Έτσι, με ένα αστέρι μπορεί να αξιολογηθεί ένα γαστρονομικό, πολυτελές εστιατόριο, μια ταβέρνα ή ένα all-day bistro, ακριβώς επειδή το καθένα είναι «καλό στην κατηγορία του», ενώ στις ανώτερες κατηγορίες, των δύο και τριών αστεριών, η ποιότητά τους (γευστικά) θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο περίπου επίπεδο.
 

ΠΗΓΗ:

www.enimerosi.com/details.php?id=29792&fbclid=IwAR05T0v-i1q3l9_k2oXRH2e4w4JpDKe9aqHIAojY4U8TcVOGwGkTGYIuQPY#